Sunday, March 22, 2009

Malang tak berbau..kentot orang bleh bau..

itula takdir..believe it..

Ahad, 22 March 2009.
8:00 am: ke Shah Alam ade Test Finance. bawak kreta Bonda ku ala2 Fast..tapi tak Furious la..

1:00 pm: p makan ngn kwn2.

2:00 pm: lepak library study, konon2 takmo balik lg nk elak jem n panas mentari.

6:00 pm: keluar pagar Uitm nk balik. tekan klac amek gear 1, support minyak..tetibe tak jalan..jem tros.panik + cool = gelabah la jugak. tros call bapak aku dan tunggu mereka smpai.
sambil tepon Nua(kosan+naima=new kapel) dtg.depa tulun tolak skt kreta ku ke tmpt strategik.

8:00 pm: bapak aku tibe.usha2 skt pe rosak.call pakcik aku yang dok shah alam datang. pegi tesco beli tali nk tarik. nak tow mahal doh..

9.30 pm: Nua dtg lagi (tanpa pasangan). temankan aku. dia takot aku kene culik, samun dan rogol ke kan. kami borak2 kosong dgn suasana trafik yg bingit.

10.30 pm: syukorla bapak aku smpai ngn pakcik2 aku. bawak roti n air. nak berkelah ke?? tikar mengkuang tak bawak?? (padahal aku dh totally 'out' dh time tu). kreta aku diikat dan dtarik ke Uitm. park kat situ smntara tunggu esok. dapat kesan bearing tayar blakang pecah.so 2 kerosakan..

11.30 pm: sume balik la. on the way pulang kat jln dewan bahse pustaka ade kreta kancil terbalik tayar ke atas. baru je 1minit kejadian. ktorang skodeng2 dr jauh.

11.50 pm: lepak makan dulu. sambil pakcik aku berkata, "ejaz naseb baek, kalo tak kerna klax pad tu, bawak hiway laju, bearing tu pecah n kreta totaly out. bleh xcident trokla. contoh mcm kancil tadi kite tgk..bahye tu..mmg kuat semayang ko ni ejaz.doa lebih tu..aminn"
aku terpinga2 mengenang nasib aku yg baek ini..camne hek kalu tejadi ape2.takde la kot aku nk tulis blog ni..malang tak berbau..dah ade ke tmpt laen la aku jwpnye..huhu

Kerosakan 1: klac pad lekat-tekan klac masok gear 1, lepas klac pelahan2, support minyak skt, tapi kreta tak jalan..mengaum exzos 5Mugen aku tu..tros emergency light..slalu dah masok gear lepas klac enjin mati kan..ni tak..haaa cmane tu pomen???

Kerosakan 2: time nk tolak masok park..tayar tekelua skt.jek kreta tu skt, tros tanngal tayar tu dgn bearing2 sume tekeluar.

Isnin, 23 MArch 2009.
12:00 am: usha jap Liver-Fool punye game.ciiesss..cilakak bleh menang plak 5-0...dah2 tdo..!!

p/s: syukorla aku selamat... =)

7 comments:

Bitt said...

ape ko cite aku tak paham...pasal??? ko excident ke bang..uishhhh...bila??

A.R.A.S.H. 910 said...

aku bersimpati dgn kisah ko jaz..harap bersabar ok..x lupa ko kna bsabar skali dgn kekalahan Man U, kesusahan test semlm dan juga kemenangan BANGAU!! ahaks!! cabottttttt!!!

J@Z de Mama's Boy said...

kak,
ko ni sume aku tulis ko tak paham.ko dtg cnila aku cite..

man,
aku taula ko bangau.tp sejak bile ko tegedik=gedik ngn bangau ni.bukan ko puja Nadal ke..

naimatulrais said...

kak..suruh jaz dtg rumah akak.. kalo akak dtg rumah, dia pasti guna alasan 'kakak aku dtg rumah, aku nk jumpa anak2 buah aku'

J@Z de Mama's Boy said...

hahaha..naima..ko suke wat repeat statement kan...taula ko sexytary.ape aku cite sume ko rekod. tapi walaucamne pon aku tatap time kacih kt ko..heeee

Zarina said...

alahai cian...kete rosak ek...mcm tuannye la gak...kihkih...sabo...sabo.....kereta vintage mmg camtu....biasa la...sib baik ade org dtg tolong..n sib baik tayar tak tercabot masa bwk...next time bwk 40km/hr jerk mcm masa amik test drive dulu2...eheh...

A.R.A.S.H. 910 said...

eh suka suki aku ler nak gediks ke apa...aku ngadu kt wak nt! hahaha

one more, since when aku sokong nadal nih..federer ok!! hahaha, x lupa novac skali kihihi eh tertinggal verdasco tp bukan nadal sama sekali..kejis!

mali mali..jom! hahaha