Thursday, February 5, 2009

Transfer window player close!

Beli "Player" baru??

haa..cite ni pasti menarik..aku nk bincang ckt pasal pembelian pemain2 di Eropah yg kerap dperkatakan..contoh nye..Ashavin (player dari Rusia telah dibeli oleh ArSenGaL-16M paun), Roby Keane(bekas player Tottenham Hotspur telah kembali ke kelab asalnye-dijual balik oleh LiverFooL), MAN U plak-Tevez-permanent Deal with club..fuhhh mahall tuhh..

tpkan lagi MAHAL la kalu tetibe BN 'beli' PERAK..ni yg aku nk tekan kan topik kalini...apehal tetibe je 'beli player' then tros tuko pentadbiran..mane pilihanraya??? cam har har gampang!! mane suare rakyat?? suare karaoke bykla kan..dr korang melalak2 dlm 'karok tandas' tu better korang fokes skt tuk malaysia nih..adehhh..

malaysia skgni dh nak 'gile' dah.menchi aku.walaupon tak terase penangan nye tp aku yakin lame2 nti negeri buleh beli la..so sultan2 ade Law atas kertas jek..realitinye 'ilek'..mentang2 Ganu dh dibalun abes oleh PAS tau2 BN gune teknik mcm kelab ChelSick..(bile MAN U nk beli player tu dia pon sebok pastu bid dgn harge tgi lebih skt je dr MAN U offer..sakit ati tak??) cmtula sakit nye ati aku dgr tetibe 'beli' PERAK dan org2 kuat kt sna..eeeeeeee..ahh peduli ape aku nk kate..aku cume nk luahkan ape yg tak puas ati je..lebih2 takleh la..nti kne band blog aku nih..hahaha..its all about P-O-L-I-T-I-K..the END

p/s1: aku ingat maen bola je bleh beli player...so ade tak org2 ABU DHABI nk beli Malaysia??
p/s2: knape kt luar negara kite sering dgr kedutaan diletopkn, menteri2 pegawai2 krajaan diburu pemberontak smpai ade yg nk kne bunuh..tp malaysia??? baru tnjuk prasaan je dh masok ISA..sadis2..

5 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

ocay ni komen mek!

aku sgt vencih ko asyik2 kaitkan kisah bola ko!!! tiber politik lak!! *emo*

wei ko tu sape lak nak beli? aku dgr team ko ajak bdk2 skolah maen! apa kes??

ko dah tau itulah permainan politik nok!! ko ingat permainan di brickfields!!! sudehhhh!! bleh blah!! jgn taman nirwana kena letop dgn kak letop sudehhhh!! ish apa kaitan?? hahaha cabotttttttt! uweekkkk

ayu said...

Hi Dik,,,
Tensenn nampak? hehehehe..
Biasa isu bola,ni Politikus lak.
Apepun..kita juz wait n see je apa nak jadi Next.

Politik ni biasalah...sama je sape perintah pun..yg penting gunalah UNDI anda sebaik2nya.
Pilih pemimpin yg mmg boleh memimpin tak kira dr party mana pun ..

Adios...
Akak mu yg Comel

J@Z de Mama's Boy said...

man,
ko liver-fool kan u'll neva walk alone..jeles r tuhh..

kak ayu yg cumel,
tengganu PAS bolot sume..chaiyok!

A.R.A.S.H. 910 said...

ellooo i x ckp pun sokong mana2..tp i suka tag line tuh very cute! bukan glory2 jer..buhsan seh!! lagu Man U hafal, tanya rukun negara hapah tatau! ADO!

J@Z de Mama's Boy said...

man,
tagline tu veru cute? ecececece... hapah tatau? ko tau ke? hahaha