Sunday, February 15, 2009

Cite Katon Msia..'betol betol betol'

Sape kate cite animasi Msia tak bes??? aku bg 10 bintang dari 5 kt movi Ipin Upin la. (eh 10/5 ke? ape2 jela..) al kisah tanggal 14hb Feb 2009 aku kt umah jam 5ptg..besfren aku call (sape lg kalu bukan Ucop) ajak aku tgk wyg cite Ipin Upin.dgn tak semene2 aku on je.tiket dh buk.so aku on jek.klua jam 8 lps magrib..mak aih wyg tu stat kol 8 gak.dh tade time laen sbb laen dh ful.nk tak nak kne rushing.upenye Ali nye kexen sume ade (budak2 pon join ni,terase diriku mude sebentar).

Tros pandu laju ke arah 'dewan 10'. masok2 je dh gelap gulita..alamak cite dh stat la..kami pn mncari tmpt dudok.mak aih upenye satu line seat tgh2 dorg buk.bagos tol la.kitorg dudok je maka penuhla dewan wyg tu (kecuali d tangga). belum smpat kami menghempaskan pinggul masing2 smbil mata ke arah tirai wyg tu, kami sudeh tergelak2 melihat telatah Ipin Upin itew.aku dh takde kaver2 dh..tros tebelahak ketawa.setelah 2jam jugakla penuh dgn aksi2 menarik, in conclusion sume audience mlm tu tepok tgn la.mmg SYOK!! Benar kate la, ade unsur Lawak+Lucu+Jenaka+Kelakar+Seram+Sadis+Sweet+Comel+Cute=Ipin Upin. aku salott la animasi ni.aku igt smgu leh jd "kotak pejabat" la (box office la tu). ade sesuatu aku nk bgtau.tuk yg belom tgk korang jgn bgn dr seat slagi tirai wyg tu paparkan 'bantuan kewangan dr Kerajaan..' ha camtula bunyi nye.rupe2 nye nk bikin animasi ni menelan kos yg agak tinggi. aku rase dh bleh kaver kos dia blk la.sambutan hangat! bukan hangit! so support Malaysia! asik tgk omputih jek.tp kite itam jugak kan.

Ape2 pon aku nk tgk aksi Ipin Upin ni bile dh beso..cute lg ke?? ade lg ke jambul dia?? masih botak ke?? kak ros dia kawen ngn badrul? mari kite nantikan kemunculan mereka..eceh..mcm aku lak promote..sape nk ajak aku tgk pon bleh lg..hahaha

p/s: adik Tiah ni Cute tau..kalu dh beso nti cmne ek...lalalala


6 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

x ajak pun..poyo!

J@Z de Mama's Boy said...

haha sape soh p maen badminten..ekekek

fazadilla said...

14 february?? pi tgk dgn sape tadik!! UCOP??

haaaa??

whatt??

apakah....

jeng jeng jeng..

haaaa..hijazzz!!!!

hehe

A.R.A.S.H. 910 said...

jaz, ada org ckp...nt bila upin & ipin dah beso, jd mcm ko & usop!! wakakaka..bukan aku ckp..tp adalah! biarlah rahsia..cabottttttttt!! btul3x!

J@Z de Mama's Boy said...

fazi,
u sakit kah?

man,
pedulik pe org kate yg penting diri kite btol..tetibe ustat jap..

A.R.A.S.H. 910 said...

kahkah..emo ke nok. whatevalah
yg penting ko nak bygkan bdk kecik bila besar lak camne..laen je ko. double meaning sgt! udah2lah tuh. amy & zack ada.skang keputusan di tangan ko! kahkah! matilah! cabottttttttttttt