Saturday, July 11, 2009

New Luv

My Luv, Trinity-Black!

Yehaaa...!

ok..dh lame membisu nih.time nk luah2 kan cite yg best2 dan tak best.huhu..yang bes dulu la..

setelah buat kira2..aku rasa aku mahukan satu prubahan..aku nekad hendak beli kreta baru.mule2 ingat nk beli 2nd hand car.tp setelah dkaji lebih baik beli baru.aku telah mengharungi hidop dengan kreta lama bondaku..itulah kreta susah sng ku bersama ia.tp akhirnya aku terpaksa hantar dia ke klinik.bayaran nye pula macam biasa..bonda ku juwa.hahaha..(itu yg dia soh beli kreta baru..baru tau kene jage kene byr sndri..ahhaha)

haritu aku dperkenalkan kepada dealer kreta.tp atas sebab2 tertentu (lembap sgt buat kerja) aku tros pegi branch dekat jln ampang.dpendekkan cerita, aku deal sndri dengan salesperson tu. sng je sbrnnye nk beli kreta baru ni.aku rase aku sendri buleh jadi sales person.aku nye nombo plet kreta aku pilih sndri dan aku sendri pegi JPJ setapak. lepas tu aku daftar sendri bawak dokumen2 yang salesperson bagi.tros aku pegi lagi seminggu pastu.cepat dan mudah.sapa kata ramai orang.ok je time aku pegi.maybe orang tak banyak beli kreta time aku nih.sbb nk tunggu bulan merdeka kot.

bile kreta dh smpai tros aku amek petang lepas blk kerja tu.aku macam seolah-olah tidak percya bahawa itu kreta aku.hehehehe...macam...tahh...tak percayaaa....hahahahaha...suke gembira teruja..wahh..sume prasaan +ve bercampo2....sampai orang tu briefing kat aku pn aku di awang2 an..hahahaha...tros letak minyak kt shell...V-pwer...letak RM50..(org tu isi minyak skt gile..ceittt) minyak naek takat sparuh jek.tapi bile dh jalan 150km baru abes la smpai takok 1bar tu..kire laju jugak minyak dia.sbb aku tekannnn je..hehehe..orang kate dpt kreta baru ni jgn lenjan sangat.tp korang silap kot.kreta ni dh dilenjan oleh tester2 proton.tu pasal dorang soh korang service bile 1000km or 1bulan...nampak tak logik dia kt situ.means that dorang dh tes abes2 an...so aku b4 1st service ni dh lari 100km/j..mueheheh...time tu anta akak aku balik damansara...laju n pickup gile..smpai akak aku soh slowdown..hehe..

in conclusion, aku sgtla berpuas hati dgn kreta ni.interior korang leh tgk sndrila..for me its worth it dgn harga.bulan2 aku byr only rm615.50 9thn.aku siap dpt diskaun dari proton 2ribu.ade jugak yang kate harga aku mahal..baek beli honda city or vios.soryla brade n sista..guwe amek yg mana termampu je.lgpon guwe yg bayar..bukan lo orang.hehehe...

aku sedang meng usha2 modifikasi tuk gen 2..hehehehe..gatal kan akuh...muehehehehe..biasela aku ni minat kreta modifikasi...abeslaaa...sekarang aku bercinta dengan kreta...u r my 1st luv baby...wahahahaha...(gile2...) ala2 macam bumble bee gak nih..tpi name dia Trinity ok! hehe..
ok aku nak p bwk T-black jalan2 jap...hehehe...papai..


gentleman ...start your engine...vroomm..

dengan abg Is...(anak buah aku pertama..cute tak mcm uncle dia) hehe

7 comments:

::zAsyikein:: said...

perghhhhhhhhhhhh beli kete terus update blog....wakakkaka..mantap2!!/...baby baru??ehehehhe

ayuali said...

fuhh T-black ye...bagus2..jg dia leklok, pasni leh bwk sis jenjln..shisha2 ker...movie2 ke...huhuhu..

A.R.A.S.H. 910 said...

1st of all tahniah ada kete baru!! perghhh mantoppp!!! jagalah kete ko baek2 tau..huhu

2nd, thanx ajak aku naek mlm td..aku ingat kul 10 mlm esok baru ko dtg amik..sbb vontot aku dah naek kematu duk atas batu mlm td tunggu ko & usop! hahaha

3rd, ko jgn nak kekwat2 taw pasni..taulah aku kete kecik jer..kalo kekwat nt aku bakar kete ko..hahaha

4th, berchincer2 lah dgn kete ko...taulah naseb nak wat maintenance & renew roadtax insurance nt..kahkah ko igt ko terlepas..hahaha

5th, pastikan kete ko sentiasa berkilat2 bersinar2...hahaha (semua org rasa camtu..pd awalnya..pas2 hambekkk kooo!! suci dlm debu!!) hahaha

Beauty Touch said...

heeeeeeee...congrate!!!bile nak bawa feen g sheeshaaaaaaaaaa..*MAJUK NIE*hehheheh

naimatulrais said...

jaz--akhirnya setelah didesak, ko cite juga pasal cincher terbaru ko! ko janji kan nk bw g jejalan naik kete baru. aku tunggu pelawaan itu!
jaz, walaupun pun ko modify bagai, gen 2 tetap gen 2. T-balck tak kan jadi bumblebee! hahaha.. so lepas ni usop tak lah berpeluh naik kete ko! aircond full blast!
dh pakai kete proton ni, ko lenjan sehabis2 nya selagi under warranty! then cari tmpt servis proton yg OK! (melalui pengalaman, aku terpaksa tukar service ctr ke glenmarie)aku nye baby skrg kat w/shop. sedih aku... tp nasib baik kete lama ade, sedia berbakti untuk ku! (nasib baik bw manual ok lagi nok!)
lagi satu... aku setuju ckp man. nnt by the time ko nk renew insurance masa tu ko mmg botak kepala! hahahaha (oh, make sure insurance ko tu open policy. so blh lah kitorg bw-whoever the owner thinks fit!-btl aku tak tipu. policy aku ade tulis clause ni!)
btw dh ade kete baru, nape masih lambat ke temujanji?

fazadilla said...

halo..jgn lupa org kat sini plak:-" kfc beb, jgn lupa :-"

hehe..

tOm sPike said...

aku pong~!! haha!